Søren fortæller:
(8. februar 2004)
Jeg vil lige fortælle hvordan Jeannette har hjulpet mig med min schæfer, en tæve som nu er 2½ år.

Min hund havde det problem at hun trak når hun gik i snor. Derfor brugte jeg en halti, som også virkede til en hvis grad. Jeannette mente imidlertid at det at hunden trækker er et spørgsmål om lederskab. Jeannette gav mig instruktioner om hvordan jeg skulle markere mit lederskab når jeg gik tur med min hund, og resultatet af Jeannettes metode var fantastisk - praktisk taget med det samme var det slut med trækkeriet og haltien kunne smides væk. I mellemtiden ”flyttede vi så målet”, hunden skal ikke bare lade være med at trække, den skal gå pænt ved mit venstre ben til hver en tid, når jeg ønsker det. Det kunne den også praktisk taget med det samme for 75% af tidens vedkommende, men det er så noget jeg fortsat arbejder med (på 2. måned) for at nå 100%.

Jeg vil lige tilføje at det jeg kalder ”Jeannettes metode” er ikke noget som står i nogen bøger, det er helt hendes egen. Og det gælder al Jeannettes kunnen med hunde, den bunder ikke tillært teori fra bøger og kurser, men i stor erfaring og en magisk evne til at ”læse” hunden, samt lidt intuition. Hos Jeannette er det hele tiden lederskabet som er i fokus og så bliver der arbejdet med kropssprog, positiv forstærkning og læsning af hundens signaler, hvorimod kvælerkæder, ryk i linen og hård stemmeføring er bandlyst.

Som hvalp havde jeg også problemer med at min hund gjorde udfald mod fremmede personer, hvis den var utryg. Jeannette hjalp mig dengang med at arbejde med lederskabet således at dette problem stort set blev elimineret. Her vil jeg ikke undlade at fortælle at jeg forinden havde betalt til et af landets meget kendte og dyre adfærdsbehandlingsinstitutter for at få løst dette problem, men den ”ekspert”, som jeg fik besøg af, var ikke i stand til at komme med noget konstruktivt der kunne bruges til noget.

Jeannette har så også hjulpet mig med min hund i utallige andre små og store problemer, så som:
- Ikke at gø ad fremmede fra haven.
- Slippe (bidepølle m.v.) – det er nu noget vi fortsat arbejder med.
- Apportering (PH-program)
- Lederskab generelt.
- Forståelse af hundens signaler.

Jeg kan til hver en tid anbefale dig at søge råd hos Jeannette hvis du har problemer med din hund, eller bare at få Jeannette til at hjælpe med alm. træning hvis du synes din hund har brug for en individuel behandling.

Med venlig hilsen
Søren
Luk vinduetOpdateret d. 8.2.2004

Webmaster: Søren Lausten-Hansen